3D YAZICILARIN BAKIMI

Merhaba arkadaşlar bu gün sizlerle 3d yazıcılarımızın , ara ara yapmamız gereken bakımlardan bahsedeceğiz . 3d yazıcılarınıza güzel bakarsanız onlarda sizi üzmez ama ihmal ederseniz biraz canınızı sıkabilir .

Yazıcılarımız mekanik parçaların ve elektronik parçaların yazılım ile birleşmesi sonucu ortaya çıkıyor ve istediğimiz ürünleri çıkarıyor bunu biliyoruz ki bu her birinin kendine göre ayarları bakımları var demek kinin fazla kiminin az 🙂 , en çok bakım gereken parçalar mekanik parçalardır , arkadaşlar çünkü yazıcılarımızın hassas bir şekilde çalışması onların sayesindedir bu yüzden mekanik parçaları anlayacakları dilden bakım yapmak lazım ki bu işe tabi ki yağlamaktan başlıyoruz . Yivli miller , düz miller veya kızaklar yazıcımızın hareketleri için olmazsa olmazlarından bunlarında güzel hareket edebilmesi için yağlanmaları ve tozdan olabildiğince uzak tutulmalılar. Yağlıyoruz tamam ama ne yağı kullanmalıyız buda tabi ki önemli arkadaşlar , sıvı gres yağları bu noktada işimizi görmekteler ve tabi ki güzel bir şekilde yağlamak lazım fazla değil ki yağ başka yerlere akmasın. İkinci sırada elektronik parçalar geliyor ki arkadaşlar bu parçaları bazen en büyük etkenle toz ve yüksek ısıdır . Beynin bulunduğu yerde illaki bir fan bulunur ki iyi çalıştığından emin olmalıyız bunun dışında yazıcımızın arada bir tozunu olmak yeterli olacaktır. Ve son olarak yazılım bölümü geliyor ki burada fazla bir bakım söz konusu değil arkadaşlar ama nadiren de olsa olabiliyor ki o zaman yazılımı tekrar yüklemek ve güncelleştirmeleri yapmak yeterli olacaktır .

Kalibrasyon olarak da 3 ayda bir yada bu süre size kalmış kalibrasyonu tekrar yapmak faydalı olacaktır , çünkü motor yorulması gibi durumlardan ötürü çıkması gereken ölçü örneğin , kutunun boyu 20 cm değil de 19.5 cm çıkabiliyor arkadaşlar bunlara da dikkat ettiğimiz sürece baskılarımızı yüksek kalitede almaya devam edebiliriz arkadaşlar.

Sizin yaptığınız ekstra bakımlar yada yaptığınız ayarlar var yorum bölümünde belirtebilirsiniz sonraki yazımızda görüşmek üzree 🙂

Önceki yazılarım 🙂 ÜÇ BOYUTLU YAZDIRMA İŞLEMİ NASIL GERÇEKLEŞİR ? AŞAMALARI NELERDİR ? 3D Baskı İçin Dilimle 3D Yazıcılarda Yüzey Kalitesi

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir